Hoe vind je de beste interim Plant Manager?

25 February 2022
door / in Agri

Wil jij tijdelijk een Plant Manager inhuren en hecht je waarde aan flexibiliteit, branche-ervaring en expertise? Je kunt dan kiezen voor een interim invulling van de rol. Een goede interim Plant Manager helpt bedrijven in korte tijd gestelde doelen te behalen en maakt van Lean Management, Continuous Improvement en TPM een prioriteit. Een nichebureau geeft inzicht van het talent dat op dat moment beschikbaar is in de markt. 

5 tips voor het selecteren van een interim Plant Manager 

AFF Recruitment & Executive Search is een transparante partner met veel ambitie. Wij doen dan ook niet geheimzinnig over de criteria die wij hanteren om een Plant Manager - met minstens net zoveel ambitie als wij - te selecteren. Ook als het gaat om een interim opdracht. Waar moet je bij het inhuren van een interim professional zoal aan denken? 

De beste interim Plant Manager.. 

Bezit relevante hardskills 

De juiste kennis en kunde om een interim klus succesvol te voltooien zijn uiteraard een eerste criterium in de zoektocht naar een passende kandidaat. Een Plant Manager dient zich immers, door middel van relevante hardskills, dagelijks te onderscheiden op het gebied van personeelsmanagement, interne én externe communicatie en technisch inzicht. Bewezen vaardigheden, kennis en bekwaamheden in Operations en Management bepalen of de kandidaat geschikt is voor de functie. 

Heeft branche-ervaring 

Hardskills zijn belangrijk bij het selecteren van de juiste kandidaat, maar relevante ervaring en een bewezen track record in de sector mogen zeker niet over het hoofd worden gezien. Zoek je een interim Manager Zuivel of een interim Manager Convenience? Specifieke branche-ervaring is dan uiterst waardevol. Een ervaren Plant Manager doorziet een bedrijf (in beweging) sneller, licht processen door en neemt, in goed overleg, de gewenste stappen. AFF Recruitment & Executive selecteert kandidaten met expertise binnen de sector. 

Weet wat er van hem of haar wordt verwacht 

Een goede interim Plant Manager neemt zelf verantwoordelijkheid voor het schrijven van een projectplan, het behalen van de vastgestelde KPI’s en stuurt, in goed overleg met de directie, processen bij wanneer nodig. 

Is transparant over de fee 

Niet alleen is het belangrijk om tot een vergoeding te komen waarmee beiden partijen akkoord gaan, ook is het belangrijk om vast te stellen of het gaat om een tarief per uur of per dag. Daarnaast moet het helder zijn of onkosten, zoals reis- en verblijfskosten, zijn inbegrepen bij de overeengekomen fee. 

Is slechts kort in de markt 

De beste interim managers zijn vaak het kortst beschikbaar in de markt. Meerdere opdrachtgevers vissen in dezelfde vijver en wanneer een interimmer een opdracht heeft aangenomen, is deze niet meer beschikbaar voor andere projecten. Het is als opdrachtgever belangrijk om een realistische kijk op de markt te hebben en snel te handelen. Zet een (mogelijke) interim opdracht zo vroeg mogelijk uit en wees bereid om snel je keuze te maken. 

Sla jouw interim Plant Manager aan de haak 

Door bovenstaande criteria toe te passen zal je niet een goede, maar de beste interim Plant Manager inhuren. Het moge duidelijk zijn dat professionals binnen de Agrifood sector met hardskills, relevante branche-ervaring en bewezen resultaten gewild zijn. We zullen je daarom niet langer ophouden: het is tijd om jouw interimmer aan de haak te slaan! 

AFF Recruitment & Executive Search heeft een bewezen track record in het plaatsen van ambitieuze professionals binnen de Agrifood sector. Wil jij weten wie er op dit moment beschikbaar is in de markt of meer informatie opvragen over het inhuren van een interim Plant Manager? Neem dan direct contact op via kimberley.perukel@affrecruitment.nl of bel naar +31 (0)634107500. 

Wat wordt uw volgende stap?

Bekijk onze vacatures Lees meer over ons