Assessment: met zekerheid kiezen voor de juiste match

Wanneer u op zoek bent naar een kandidaat voor een C-level- of managementfunctie, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste persoon aanneemt die past bij uw bedrijf en de functie-eisen. Naast het volgen van een gestructureerd interviewproces verhoogt u die kans aanzienlijk door een assessment af te laten nemen.

Mogelijkheden voor assessment bespreken?

Een match maken op basis van tastbare bewijzen

Agri Food en Feed Recruitment & Executive Search streeft voor uw Werving en Selectie en Executive Searches altijd naar een duurzame match. Dit doen we door te kijken naar de behoeftes van uw bedrijf en welke kandidaat daar het beste bij past op het gebied van hard en soft skills. Ook kunnen wij kandidaten tijdens de selectieprocedure een assessment laten afnemen. Hiermee krijgen wij een beter beeld van de kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen van de kandidaten. 

Door kandidaten een assessment te laten afnemen, kunnen wij nog beter bepalen welke persoon het beste bij de functie past. Zo vermindert u als bedrijf dus het risico op een ‘miss-match’. Bij Agri Food en Feed Recruitment & Executive Search bieden we diverse mogelijkheden voor het afnemen van een assessment.

 

Het assessment programma

Laat u uw kandidaten een assessment doen tijdens de sollicitatieprocedure, dan bepaalt u 
uit welke onderdelen deze bestaat. De volgende onderdelen behoren tot de mogelijkheden van een assessment.

 

Tests en vragenlijsten

●    Persoonlijkheidsvragenlijsten
●    Cognitieve capaciteitentest(s)

 

Competentiegericht diepte-interview 

De focus van het interview ligt op de resultaten van de vragenlijsten, de relevante drijfveren en competenties, motivatie, ambitie en potentieel van de kandidaat.

 

Simulatie oefeningen

Simulatie oefeningen bestaan uit een business case en/of een rollenspel. Na iedere simulatie oefening krijgt de kandidaat gestructureerde feedback.

 

Feedback gesprek

Aan het eind van de assessmentdag geven we overall feedback (inclusief advies).

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Zoekt u een vaste partner voor uw Executive Search opdrachten of voor uw Werving en Selectie? Bij Agri Food en Feed Recruitment hebben wij veel langdurige, succesvolle samenwerkingen met verschillende bedrijven. Als Executive Search-partner vullen we doorlopend openstaande rollen voor management- en directiefuncties. Neem contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.