Hoe vind je als bedrijf de perfecte sustainability professional?

21 October 2022
door / in

 

Volgens onderzoek van McKinsey zou elke organisatie er baat bij hebben om sustainability strategieën te ontwikkelen. Ook al kosten het ontwikkelen en doorvoeren van dergelijke strategieën in je organisatie in eerste instantie wel geld, uiteindelijk bevorderen ze de levensduur van je bedrijf. Een investering: sustainability as a business strategy. 

Sustainability strategieën doorvoeren in je organisatie is een langetermijnproject waardoor veel organisaties hier tegenwoordig een apart aangewezen persoon (of zelfs een heel team) voor hebben. Maar het vinden van een passende sustainability professional blijkt voor veel bedrijven lastig. Waarom is dit zo’n lastige vacature om te vullen en hoe vind je als bedrijf de perfecte sustainability professional?

Wat doet een sustainability professional precies?

Om te begrijpen hoe je een sustainability professional vindt die past bij jouw organisatie moeten we eerst begrijpen wat deze functie precies inhoudt. Een sustainability professional is verantwoordelijk voor het bepalen van de sustainability strategie voor het bedrijf en het leiden van projecten met als doel de implementatie, communicatie en integratie van deze strategie.

Hoe zo’n sustainability strategie eruit ziet, verschilt per organisatie. Het verschil zit hem hier bijvoorbeeld in welke mate een bedrijf al bezig is met sustainability.  Wat dus een goede sustainability professional maakt, verschilt daardoor ook per organisatie. 

Over het algemeen is het een professional die:

  • Een voor de organisatie passende sustainability strategie kan opzetten met bijbehorende doelstellingen

  • Projecten kan leiden uit de sustainability strategie zodat de implementatie, communicatie en integratie van de strategie wordt uitgevoerd

  • Goed kan samenwerken met alle interne stakeholders van een organisatie en iedereen kan enthousiasmeren voor de strategie 

  • Competentie fit is (incl. cultuur fit) en (potentiële) passie heeft voor het product

Waarom het lastig is om de perfecte sustainability professional te vinden voor jouw bedrijf?

In optima forma is het dus aan de ene kant iemand met veel inhoudelijke kennis over sustainability als vakgebied en iemand die een visie hierop heeft en deze visie kan verwerken tot een strategisch plan met haalbare doelstellingen. Maar het is dus ook een leider die mensen uit alle lagen van de organisatie op een enthousiaste manier voor sustainability in beweging kan krijgen. Daarnaast moet hij of zij ook nog passen bij het bedrijf qua cultuur én het liefst ook nog passie hebben voor het product of dienst. Een uiteenlopende lijst aan competenties en kwaliteiten waardoor het een unieke functie is binnen een bedrijf. Logischerwijs vis je hierdoor uit een kleinere vijver en dat maakt het vinden van de juiste persoon altijd lastiger. Lastiger, maar niet onmogelijk.

4 tips voor het vinden van de perfecte sustainability professional

Hier bij AgriFood en Feed Recruitment & Executive Search (AFF Recruitment) helpen we bedrijven al sinds 2016 met het vinden van hun perfecte sustainability professional. We hebben deze kennis en ervaring verwerkt tot 4 handige tips die je zullen helpen bij het vullen van deze unieke vacature.

Tip 1: Kijk eerst kritisch naar de rol die sustainability nu heeft in jouw bedrijf

Is er een strategisch plan? Welke doelstellingen zitten daarin? Welke scope zit je nu in? Welke capabilities zijn er al bij je teamleden? Zorg dat je al deze vragen voor jezelf kunt beantwoorden voordat je begint met zoeken. Als je weet welke rol sustainability nu heeft in jouw bedrijf dan kun je dit goed uitleggen aan potentiële kandidaten. Waarschijnlijk zijn er ook ambities om meer met sustainability te doen en gaat de rol ervan binnen jouw bedrijf dus ook veranderen. Zorg dus dat je met alle interne stakeholders ook goed bedenkt wat jullie willen bereiken op het gebied van duurzaamheid, zodat je dit ook aan hem of haar kunt voorleggen.

Tip 2: Breng de professionals in kaart me een relevante achtergrond en de juiste competenties

Nu je weet waar je op dit moment zelf staat en waar je heen wilt, kun je pas op zoek gaan.  Zorg ervoor dat je alleen professionals in kaart brengt met de voor jou relevante ervaring en competenties. Zodat zij jouw gewenste sustainability strategie kunnen opzetten en/of uitvoeren. Heeft jouw bedrijf behoefte aan en Life Cycle Analysis of liggen de vraagstukken binnen Nature-Based Solutions? Door te kijken en naar de fase van het sustainability programma binnen de organisatie, bijpassende competenties en de juiste cultuur fit vind je de beste professional voor de rol. Alleen de mensen die aan al deze vereisten voldoen hebben de potentie om de vacature met succes te vervullen, dus anderen meenemen in overweging heeft geen zin.

Tip 3: Maak de allerbeste match

Zorg voor een goed interview proces waarbij verwachtingen vanuit beide partijen duidelijk worden. Denk hierbij niet alleen aan welke vragen je als bedrijf wil stellen aan de kandidaat, maar ook aan wat je als bedrijf moet laten zien van jezelf. Met welke stakeholders gaat iemand werken, tegen welke vraagstukken gaat een professional oplopen. Het beste interviewproces laat de professional niet alleen het bedrijf van haar beste kant zien, maar geeft een eerlijk inkijkje in hoe het werk eruit gaat zien. 

Tip 4: Zet je Sustainability Manager op voor succes!

Na het vinden van de juiste sustainability professional is het des te belangrijker dat je als bedrijf ruimte maakt om hem of haar op te zetten voor succes. Het is van belang dat Sustainability de juiste bestuursvorm krijgt in de organisatie, om ook veranderingen door te brengen die ingewikkeld kunnen zijn. Hoewel de rol van de Sustainability professional intern kan zijn om zaken op te schudden, moet de professional ook support krijgen van de directie. Het samen optrekken met interne stakeholders zoals Operations, Supply Chain en Procurement is hierin belangrijk. Daarnaast is het ook voor een Sustainability professional belangrijk om te zorgen voor goede begeleiding bij de start en gedurende de eerste maanden. 

Sustainability professional aannemen? Laat ons je helpen

AFF Recruitment houdt zich al sinds 2016 bezig met het succesvol verbinden van bedrijven en professionals in de voedingsmiddelen-, diervoeder- en agri-industrie van Europa. Als nichebureau met kennis van de AgriFoodmarkt is AFF Recruitment bekend met alle ins en outs van foodbedrijven en de uitdagingen waar deze bedrijven en haar professionals mee te maken krijgen. Door deze jarenlange ervaring en expertise binnen deze nichemarkt weten wij voor onze klanten keer op keer de perfecte sustainability professional te vinden.

Doordat het zo’n unieke functie betreft kan het hele proces van een sustainability professional aannemen je veel tijd kosten. Voor functies van dit soort niveau is het van groot belang dat je als bedrijf de juiste kandidaat werft. Met onze expertise en ervaring vinden we zo snel mogelijk alleen de meest gekwalificeerde kandidaten voor uw openstaande vacature.

Ben je op zoek naar een sustainability professional? Neem dan nu contact op met Kimberley Pérukel voor meer informatie over wat AFF Recruitment kan betekenen in het vullen van deze vacature.

Wat wordt uw volgende stap?

Bekijk onze vacatures Lees meer over ons