Hoe vind je de beste CEO

beste ceo algemeen directeur managing director aff recruitment executive search

Of u nu DGA bent , Voorzitter bent van de Raad van Commissarissen of Partner bij een Private Equity firma, het kan zijn dat u momenteel of in de toekomst een vacature open zult hebben voor de toekomstige CEO voor uw bedrijf. Deze CEO kan verschillende opdrachten krijgen, van het leiden van een turnaround, een grote commerciële taak of juist het optimaliseren van de interne bedrijfsvoering. Het staat vast dat de juiste CEO het toekomstig succes van uw bedrijf kan bepalen. Maar hoe vindt u de beste CEO voor uw bedrijf?

Definiëren van de opdracht

Voordat u de vacature voor de CEO openstelt is het belangrijk om met alle stakeholders te bepalen welke opdracht de nieuwe CEO zal krijgen. Waar zitten de huidige knelpunten in het bedrijf en wat is de bepaalde strategie voor de komende 5 jaar? Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn, en het bepalen hiervan is essentieel om de juiste match te vinden met de kwalificaties en persoonlijkheid van executive kandidaten. Bij het bepalen van de opdracht kunt u denken aan een interne of een externe opdracht (moet de nieuwe CEO de Supply Chain optimaliseren of gaat het vooral over het binnenhalen van nieuwe klanten?). De CEO kan zich ook toespitsen op het doen van onderzoek of het binnenhalen van fondsen. De beste CEO past bij zowel de opdracht als de fase waarin uw bedrijf zich bevindt.

Uitzetten van de search

Nadat u heeft bepaald dat u de vacature voor CEO openstelt is het belangrijk het juiste publiek op de hoogte te stellen van het feit dat u op zoek bent. U kunt hiervoor zelf advertenties plaatsen op bijvoorbeeld LinkedIn of andere job boards en daarnaast uw netwerk informeren over de openstaande rol. Het belang van het bereiken van de juiste executive kandidaten mag niet onderschat worden. Omdat niet alle bedrijven een breed bekende merknaam hebben is het ook van belang om duidelijk te maken wat de uitdaging is voor de nieuwe CEO en waarom ze bij u moeten solliciteren

Voeren van de juiste gesprekken

Het vinden van de beste CEO is als het vinden van een nieuwe relatie. U zoekt iemand waarmee u een band heeft, waar u vertrouwen in heeft en waarvan u denkt dat u er in de toekomst ook door de moeilijke tijden heen komt. Ga daarom niet over een nacht ijs bij het aannemen van een nieuwe CEO! Ook al voelt de eerste (informele) kop koffie goed, het is belangrijk dat de executive kandidaat u goed leert kennen en vice versa. Daarbij kan het helpen om diverse interview rondes in te plannen met een breed palet aan mensen uit de organisatie. Een assessment gericht op het bestaan en ontwikkelen van bepaalde competenties kan hierbij helpen. Daarnaast kan een referentiecheck bij voormalig werkgevers of met voormalig collega’s een duidelijk beeld geven van de toekomstige geschiktheid van de CEO.

Samenwerking met andere partijen

Natuurlijk staat u niet alleen in uw zoektocht naar een nieuwe CEO, u kunt ook gebruik maken van uw eigen netwerk en het netwerk van uw netwerk. Door te werken met informele referrals zorgt u ervoor dat mogelijke kandidaten eigenlijk al door een assessment heen moeten voordat ze bij u aan tafel komen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een Executive Search bureau in te schakelen. Het voordeel van een gespecialiseerd bureau is dat ze de opdracht voor de CEO met u kunnen uitdiepen, de vacaturetekst op kunnen stellen en u uitvoerig kunnen adviseren betreft het zoekprofiel en de search. Daarnaast begeleid een goed Executive Search bureau de gesprekken, assessments en heeft het ook mogelijkheden om Executive Coaching in te schakelen.

Neem nu contact op

Wilt u meer weten over de manier waarop AFF Recruitment & Executive Search u kan helpen met uw CEO vacature? Neem dan direct contact op v of kijk voor alle actuele vacatures op onze website.

Kimberley Pérukel
Managing Partner
AFF Recruitment

Comments are closed.