Uitdagende rol voor een Site Manager rond Eindhoven

AFF Recruitment & Executive Search zoekt de beste Plant Managers, Site Managers, Operations Managers en Manufacturing Managers voor bedrijven actief in de agricultuur, de voedingsindustrie en de diervoeding. Voor een voedselproducent in de regio van Eindhoven zoekt AFF Recruitment nu een nieuwe Site Manager. Interesse? Lees verder en reageer vandaag nog!

1. Doel van de functie
De Site Manager geeft leiding aan alle productieafdelingen om de algemene visie en richting van de fabriek te bepalen door middel van begeleiding, aansturing, aanmoediging, training en ontwikkeling van de processen en medewerkers. Het coachen en managen van de direct reports om hen tot de beste prestatieniveaus te krijgen is daar onderdeel van. Naast het aansturen van het leidinggevend personeel is de Site Manager ook verantwoordelijk voor de operationele en financiële doelstellingen van de fabriek. De Site Manager is onderdeel van het MT.

2. Kernresultaten
Verantwoordelijk voor de operationele activiteiten (totaal ongeveer 100 medewerkers). Je stuurt op bedrijfsdoelstellingen, rendementen, kosten en kwaliteit. Tevens beoordeel en bewaak je de voortgang en kosten van alle investeringen. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.
Je beschikt over een tactisch realistische visie op het primaire proces. Je formuleert jouw visie helder en geeft hierbij de prioriteiten aan. Je overziet de productieprocessen en stuurt deze op effectiviteit, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. Tevens draag je zorg voor de veranderingen, die op allerlei vlakken nodig zijn om als organisaties verder te kunnen professionaliseren. Denk hierbij onder andere aan: leiderschapsontwikkeling, het goed in beeld krijgen van de organisatie performance en andere factoren;
Een sterke vertrouwensrelatie met je team is onder andere nodig als basis voor deze verdere professionalisering. Tevens ben je in staat om samen met je productieleiders synergie te creëren tussen medewerkers, afdelingen en organisaties.
Je garandeert een veilige en efficiente werking van de fabriek en volgt de wet- en regelgeving van de overheid om de voedselveiligheidsprogramma’s en auditprocessen te omvatten
Je bewaakt programma’s voor productie, inventaris, personeeel, kwaliteitsborging, onderhoud en sanitaire voorzieningen
Plannen van kapitaalprojecten, strategische planning op lange termijn en opvolgingsplanning
Bevorderen van Lean Manufacturing concepten, inclusief het voortdurend verbeteren van de processen, de faciliteiten en de mensen om de concurrentie voor te blijven
Verantwoordelijkheid voor de kapitaal- en operationele budgetten van productie-installaties.
Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers en leiderschap, het ontwikkelen van teamvaardigheden en het creëren van een cultuur van betrokkenheid en continue verbetering.

3. Kennisvereisten en competentieprofiel

5+ jaar ervaring in het leiden van productieomgevingen (Food is een plus)
Ervaring in het leiden van grote verandertrajecten, waarbij een cultuurverandering centraal staat
Aantoonbare successen met Continue Verbeter tools, zoals Lean, TPM of anderen
HBO werk- en denkniveau
Enthousiaste persoonlijkheid die energie krijgt uitondernemerschap en het creëren van kansen binnen de organisatie. Een continue drive tot verbetering is een must!
Oplossings- en resultaatgericht
Sterk in het motiveren, coachen en corrigeren van medewerkers
Sterke communicator, zowel naar zijn/haar direct reports als binnen het MT.

4. Selectieprocedure

Selectie op basis van CV
Intake bij AFF Recruitment & Executive Search
3 interviews
Plant bezoek
Assessment
Arbeidsvoorwaardengesprek
Geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan nu je meest recente cv in word.docx formaat via de website!

Comments are closed.