Talent Strategie & Pipeline

Operationeel Talent voor de toekomst

Klassiek headhunten is een gerichte eenmalige inspanning voor een specifiek doel. AFF Recruitment & Executive Search screent de markt om het beste talent te vinden voor de specifieke behoeften van onze klanten. Wij kennen de uitdagingen en herkennen de talenten die rondlopen in de Plants. Maar hoe kan u het best gebruik maken van de unieke wervingsmethode om een Talent Pipeline in Operations te bouwen?

Voor het creëren van een Talent Pipeline gaat AFF Recruitment & Executive Search een partnerschap met u aan en bepalen we samen een doelgebied. Wanneer uw bedrijf een latente behoefte heeft aan nieuwe Operations talent, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende productieleiders zijn die de komende jaren door kunnen groeien naar de rol van Plant Manager, kan de Talent Pipeline een geschikte oplossing zijn voor u.

Talent Pipeline bouwen

Wanneer we samen met u bouwen aan een Talent Pipeline screent AFF Recruitment & Executive Search de markt op regelmatige basis voor talent dat in de toekomst interessant voor u zou kunnen zijn. Dit lopende headhunting proces heeft diverse voordelen:

- Het geeft u een duidelijk beeld over de talent pool buiten uw bedrijf
- Het brengt nieuwe feedback over uw branding als werkgever
- Het helpt om salarissen te benchmarken met de andere bedrijven in de markt
- En wanneer er een dringende recruitment oplossing nodig is kan uw bedrijf sneller schakelen. Omdat de geïdentificeerde talent pool van kandidaten al aanwezig is kan het wervingsproces veel sneller gaan dan bij een normale headhunting opdracht. 

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search heeft tot doel kandidaten en klanten op de meest open en transparante wijze bij te staan bij de zoektocht naar specialisten op het gebied van Operations/Plant Management en General Management binnen de voedingsmiddelen-, diervoeder- en agri-industrie in Nederland.

Neem vandaag contact op om onze kennis van de sector voor u aan het werk te zetten.

Comments are closed.