Maak de stap van Plant Manager naar Operations Director

Het is een grote droom voor veel Plant Managers: de overgang maken van een fabriek naar het aansturen van meerdere fabrieken. Het beheren van meerdere agenda’s, het reizen tussen de verschillende locaties en het overzicht houden op het grote geheel: het is de logische volgende stap voor ervaren Plant Managers. Maar hoe weet je of je echt gelukkig wordt van een rol waarin je Plant Managers gaat aansturen en misschien belangrijker, hoe krijg je die baan?

Persoonlijk geloof ik in het feit dat mensen gelukkig moeten zijn in hun baan. Op die manier krijg je als bedrijf het meeste uit je werknemers en als persoon moet een uitdagende baan als Plant Manager of Operations Director je energie brengen. De baan is inhoudelijk al uitdagend genoeg! Wanneer je er klaar voor bent de volgende stap te maken moet je daarom voor jezelf goed bedenken met welke thema’s je op dagelijkse basis wil werken. Wil je dicht bij de mensen op de vloer blijven staan? Wil je strategie voor meerdere fabrieken bepalen en uitvoeren? Wil je overzicht houden op een locatie of houd je van de uitdaging die verschillende locaties met verschillende agenda’s bieden? Daarnaast is het altijd – los van de functie – belangrijk om te zorgen dat de opdracht die het bedrijf heeft bij je past. Het draaien van een keiharde turnaround is een ander soort uitdaging dan het uitvoeren van een buy-and-built strategie. Wanneer je weet waar je gelukkig van wordt kan je beginnen met het zoeken naar de nieuwe uitdaging.

Je weet zeker dat je van je Plant Manager rol over wil stappen naar een multi-site verantwoordelijkheid? Dan is het belangrijk om te laten weten aan de wereld dat je open staat voor deze stap. Begin intern: wanneer het bedrijf waar je voor werkt meerdere locaties heeft is het goed om het gesprek aan te gaan om te kijken of er mogelijkheden zijn om twee of meer fabrieken aan te sturen. Zeker wanneer het de eerste keer is dat je meerdere fabrieken gaat aansturen kan het helpen als het bedrijf dat je kent je die kans geeft. Werk je voor een kleiner bedrijf, waardoor je deze stap niet intern kan maken of wil je de volgende baan zoeken bij een ander bedrijf? Zorg dan dat je je wensen duidelijk communiceert. Zet in je cv dat je graag mutiple-site verantwoordelijkheid wil, bespreek dit in gesprekken met recruiters en in sollicitatiegesprekken en zorg dat je vindbaar bent voor dit soort rollen door je LinkedIn aan te passen. Het kan helpen om te laten zien dat je eerder onderdeel bent geweest van projecten die over meerdere fabrieken heen gingen.

Meer tips nodig voor het maken van de volgende stap als Plant Manager? Of wil je weten wat AFF Recruitment & Executive Search voor kandidaten in portefeuille heeft voor een multiple site rol binnen jouw bedrijf?

Neem nu contact op

Kimberley Pérukel werkt al 5 jaar exclusief op het gebied van Operations in de AgriFood sector. Met een divers palet van opdrachtgevers kent ze alle uithoeken van de markt en kan ze je snel en goed adviseren. Meer weten?

Kimberley Pérukel
Managing Partner
AFF Recruitment

Comments are closed.