Hoe vind je de beste vacature als Plant Manager?

Als Plant Manager wordt je binnengehaald met een bepaalde opdracht. Er moet gegroeid worden, efficiënter geproduceerd worden of mogelijk krijg je een groot verandertraject onder je hoede. Maar wat gebeurt er als de uitdaging uit je werk verdwijnt en je nog vooral op de winkel moet passen? Mogelijk is het dan tijd om buiten de deur te kijken voor een nieuwe baan. En dat is altijd spannend! Want waar vind je de leukste vacatures voor Plant Managers en hoe weet je of zo’n nieuwe functie echt bij je past? AFF Recruitment & Executive Search zet hierbij 4 tips op een rij voor Plant Managers die een nieuwe functie zoeken:

  1. Analyseer je vaardigheden. Kijk eens goed naar de vaardigheden die je hebt opgedaan binnen en buiten je werk. Waar ben je goed in? Met welke vaardigheden ga je het liefst aan de slag? Mogelijk heb je een passie voor Lean of TPM, ligt jouw hart bij het werken met mensen of ben jij het beste op je plek wanneer er een keiharde turnaround gemaakt moet worden. Zorg bij sollicitaties altijd voor voldoende up-to-date bewijs van de ontwikkeling van deze vaardigheden
  2. Werk de belangrijkste 10 criteria voor je volgende baan uit. Ontwikkel een persoonlijke verlanglijst van de ingrediënten voor een ideale baan als Plant Manager. Denk na over belangrijke elementen, zoals het soort mensen waarmee je graag werkt, de resultaten die je wilt bereiken en de werkstijl van de organisatie. Werp dan je eigen waarden in de mix – heb je een voorkeur voor een bepaald product, of vind je het belangrijk om weinig reistijd te hebben. Zoek vervolgens naar banen die aan tenminste 6 van de 10 criteria voldoen
  3. Focus op onderdelen van de baan. Vergeet de functietitel, deze kunnen per bedrijf verschillen. Kijk in plaats daarvan naar de verantwoordelijkheden die bij een baan horen (is de Plant Manager alleen verantwoordelijk voor Productie, of valt de Supply Chain ook onder zijn/haar verantwoordelijkheid?), de gevraagde vaardigheden en de werkstijl van het bedrijf. Is het bedrijf in handen van Private Equity of is het een multinational? Dit zijn essentiële onderdelen van de functie van Plant Manager.
  4. Kijk voordat je in het diepe springt. Voordat je definitief tekent voor een nieuwe baan is het belangrijk dat je (bijvoorbeeld met het thuisfront) de verschillende onderdelen van de baan goed onder de loep neemt. Vraag rond naar de ervaringen van anderen met het bedrijf, bekijk de reistijd kritisch en probeer een concreet beeld te krijgen van de inhoud van de baan. Op die manier maak je een weloverwogen keuze.

Het vinden van de beste vacature voor Plant Managers is niet altijd makkelijk, maar kan een zeer belonende ervaring zijn. Het binnenstappen bij een nieuw bedrijf, met frisse moed een nieuwe opdracht aangaan met een nieuw team kan een enorme energie boost geven! AFF Recruitment & Executive Search begeleidt bedrijven en Plant Managers in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Wil je meer weten over de openstaande vacatures voor Plant Managers of wil je weten hoe wij je kunnen begeleiden naar een nieuwe functie? Neem dan vandaag nog contact op.

 

Neem nu contact op

Wil je meer weten over de openstaande vacatures voor Plant Managers of wil je weten hoe wij je kunnen begeleiden naar een nieuwe functie? Neem dan vandaag nog contact op.

Kimberley Pérukel
Managing Partner
AFF Recruitment

Comments are closed.