Hoe kies je het beste recruitment bureau?

Beslissen met welk recruitment bureau je gaat werken is vaak en moeilijke en significante zakelijke beslissing. Een goed wervingsbureau kan waarde toevoegen aan uw recruitment proces door goede kandidaten aan te leveren en een sterk proces neer te zetten, terwijl een slecht bureau de naam van uw bedrijf in de markt kan beschadigen. Maar hoe kiest u het bureau dat het best bij u past? AFF Recruitment & Executive Search geeft u de tips om uw keuze te vergemakkelijken.

 

Bedrijven die ervoor kiezen om het vinden van geschikt personeel te outsourcen moeten goed nadenken over de reputatie, het beleid, de werkwijze en de kosten van de beschikbare recruitment bureaus in de markt. Datzelfde geldt voor werkzoekenden, die zich het best kunnen melden bij een bureau dat hun unieke skills begrijpt en ze actief kan neerzetten in de markt. Hieronder een paar belangrijke overwegingen bij het kiezen van het beste wervingsbureau voor uw behoeften.

Bepaal uw personeelsbehoeften

Uw organisatie kan behoefte hebben aan tijdelijke krachten voor bijvoorbeeld ERP implementaties, drukte op de productievloer of juist ee pipeline van jong (en vast) talent. Het is belangrijk voor de HR manager om te bepalen wat de behoeftes zijn om de keuze voor een bureau daarop aan te passen en op die basis te kijken naar de unieke kwaliteiten van de bureaus.

Generalist vs Specialist

Bij het benaderen van de markt van recruitment bureaus komt u veel bureaus tegen die beweren te werven binnen bepaalde industrieën. Maar welke profielen binnen uw industrie kan het bureau u leveren? Voor specialistische profielen heeft u een bureau nodig dat kennis heeft van de markt waarin u opereert, wie uw concurrenten zijn, maar ook aan duidelijkheid over de vakgebieden waarop het bureau kan leveren binnen uw industrie. Zijn ze goed in het leveren van Commerciële profielen? Of juist op het gebied van Operations of QA? Waneer het bureau diepgaande kennis heeft over uw bedrijf en uw recruitment behoeften kan het pas in staat zijn om waarde toe te voegen aan uw recruitment proces.

Klantenbestand & werkwijze

Om een goed beeld te krijgen van een bureau bezoekt u hun website, maar vraag in een gesprek ook vooral om huidige klanten en posities waarvoor ze geworven hebben. Wanneer de posities en het type bedrijven waarmee het bureau heeft gewerkt overeen komt met uw behoeften kan dit vertrouwen scheppen richting een nieuwe search.

Vraag in een persoonlijk gesprek ook altijd aan het bureau welke stappen zij zullen ondernemen op het moment dat ze de opdracht krijgen. Vertellen ze hier (te) weinig over? Dan kan dit een reden zijn om niet te kiezen voor een samenwerking.

Ervaring

Een ervaren consultant zal in een gesprek altijd een korte introductie geven, zodat u weet wat zijn/haar achtergrond in het vak is. De ervaring en kwalificaties van de consultant geven een indicatie over de kwaliteiten van het recruitment bureau. Is hij/zij op de hoogte van de laatste regelgeving rondom recruitment? Zeker bij het inhuren van detacheerders is dit nu een belangrijke vraag; wat doet het bureau om u te vrijwaren van mogelijke claims met betrekking tot de wet DBA?

Tot slot

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u een klik heeft met het bureau en de persoon die u en uw bedrijf zal representeren aan de markt en potentiële werknemers. Een goed bureau en een goede recruitment consultant gaan zorgvuldig om met uw naam, zetten zich voor 100% in voor uw search en gaan altijd voor de lange termijn samenwerking.

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search is specialist op het gebied van Operations & Sales profielen in de Agri, Food en Feed sectoren. Van het opstellen van het functieprofiel, het bepalen van het inhuurproces tot het aanleveren van kandidaten. Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op

Comments are closed.