De vier ergste fouten je maakt op je cv

Als recruiter zie ik dagelijks heel wat cv's voorbij komen. Sommigen zijn goed, anderen creatief, maar de meeste cv's zijn matig of slecht. Een recruiter kijkt gemiddeld maar 6 seconden naar je cv voordat zij een oordeel vellen en HR meestal nog korter. Maar wat zijn nou de grootste fouten die je kan maken op je cv?

Taal- en spelfouten

Een oldy, but goodie en de fout waar iedere recruiter je voor zal waarschuwen. Lees je cv altijd nog even door voordat je deze de deur uit stuurt en zorg ervoor dat er geen onnodige hoofdletters, d/t fouten of andere grammaticale fouten in zitten. Of je je cv in het Nederlands of Engels neerpent maakt tegenwoordig weer een stuk minder uit.

Oude details

Als niche specialist heb je vaak al jaren ervaring in je vakgebied. Een van de meest irritante dingen die je dan ook kan doen is je bijbaantje bij de supermarkt van 20+ jaar geleden volledig uitschrijven op je cv. Het is onnodig en voegt weinig toe. Je bent een specialist en dat betekent dat vooral je afgelopen 2-3 banen interessant zijn, tenzij een eerdere rol een inhoudelijke toevoeging heeft. Wees dus niet bang om irrelevante informatie te schrappen van je cv.

Bonuspunten voor degenen die het cv ook nog eens in oplopende chronologische volgorde opstellen, waardoor je pas na 4 pagina's kan lezen wat je huidige takenpakket is.

Vreemde hobbies

Over het wel of niet benoemen van je hobbies op je cv kunnen we een flinke discussie voeren. Sommigen vinden het een toevoeging, anderen vinden het not-done. Let er alleen wel op dat wat je op je cv zet een toevoeging is van het persona dat je probeert over te brengen. Wanneer je een sport erop zet, kan dat aantonen dat je een teamplayer bent of een doorzetter. Zet je erop dat je van het lezen van thrillers houdt of naar de opera gaan geeft dit ook een bepaald beeld. Hartstikke leuk! Maar zorg ervoor dat je hobby niet tegen je gaat werken. Wanneer je alleen op je cv zet dat je houdt van "samen leuke dingen doen" thuis of dat je als vrouw in een door mannen gedomineerd vakgebied houdt van "breien en borduren" dan kan je je afvragen of deze toevoeging je verder gaat helpen of niet. (Disclaimer: een hobby zegt natuurlijk niets over je kwalificaties, en als recruiter zal ik daar ook altijd voor pleiten)

Onduidelijke omschrijvingen

Maar misschien wel de ergste fout die je als kandidaat kan maken is een onduidelijke of generieke omschrijving geven van je taken en resultaten. Wanneer je als Operations Manager alleen opschrijft dat je verantwoordelijk bent voor "de operatie rondom product X" geeft dat veel ruimte tot interpretatie bij de lezer. Schrijf daarom altijd in concrete bewoordingen over je verantwoordelijkheden. Hoeveel man stuur je aan? Wat voor technische kennis heb je? Wat voor besparingen/sales heb je gegeneerd? In het kort: wat zijn de problemen die jij oplost voor het bedrijf?

Comments are closed.