Food Manufacturing Trends 2016

Productie en personeel zullen naar verwachting toekonemen, maar voedselfabriekanten zijn minder optimistisch over het komende jaar dan in 2015.

Driekwart van de 251 deelnemende food professionals anticiperen verhoogde productie op hun faciliteiten, een marginale stijging ten opzichte van vorig jaar. Uitbreiding van het personeelsbestand zal naar verwachting op bijna de helft van de fabrieken voorkomen. Toch was maar twee derde van de gevraagden optimistisch over de bedrijfsresultaten van het komende jaar, bij een positief resultaat van 75% in 2015.

Terwijl de consument meer dan ooit op hun taille let, merkt de voedselindustrie hier weinig van. Dit terwijl een op de 10 respondenten aangeeft dat ze enigszins of zeer pessimistisch zijn over te komende jaar.

Productveiligheid is taak nummer 1 in de voedselindustrie blijkt bij 25% van de respondenten wanneer zij gevraagd werden hun hoogste prioriteiten van 2016 te rangschikken. Bijna de helft van de bedrijven geeft aan de veiligheidsprotocollen te re-evalueren als poging om de hygiene en de voedselveiligheid te verbeteren. Een nog hoger percentage (60% van de respondenten) richt zich op een strengere opleiding van werknemers op dit gebied.

Meer dan 250 respondenten werkzaam in food processing leverden een bijdrage aan de survey. Meer dan de helft hiervan zijn werkzaam bij bedrijven van 100 of minder medewerkers, 40% is werkzaam bij bedrijven met 101-1000 medewerkers en 5 procent werkt bij bedrijven met meer dan 1000 medewerkers. Zij vertegenwoordigen een breed spectrum van de industrie. Professionals uit het vlees en gevogelte verwerking omvatten het grootste segment, gevolgd door verder verwerkt voedsel, graan producten, dranken (geen zuivel), gebak en melkproducten.

Meer lezen over de trends in Food Manufacturing? Lees het volledige rapport hier.

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search heeft tot doel kandidaten en klanten op de meest open en transparante wijze bij te staan bij de zoektocht naar specialisten op het gebied van Operations/Plant Management en General Management binnen de voedingsmiddelen-, diervoeder- en agri-industrie in Nederland.

Contacteer ons vandaag om onze kennis van de sector voor u aan het werk te zetten.

Comments are closed.