Executive Search bureau als strategische business partner

Executive Search bedrijven zoals AFF Recruitment & Executive Search kunnen een belangrijke rol spelen in het succes van uw onderneming.

Toch bevind een bedrijf zich soms in een vijandige relatie met de executive search firma’s, met het gesprek gericht op prijs onderhandelingen en voorwaarden in plaats van de waarde die het bureau brengt aan het opbouwen van het beste team en leidinggevenden voor uw bedrijf. Hoewel u ervoor wilt zorgen dat u een scherpe prijs betaald voor de dienst van het Executive Search bureau kan dit een kortzichtige manier zijn om zaken te doen.

In plaats van puur te focussen op prijs, kijk naar de waarde die het bureau brengt, de kwaliteit van de dienstverlening en de gebruikte methodologie. Een Executive Search bureau kan de laagste prijs hebben, maar ook de laagste kwaliteit van werk. Uw doel is om die diensten te herkennen die een toegevoegde waarde leveren aan uw bedrijf.

Zorg ervoor dat u een Executive Search partner een helpt bij hun kans van slagen. Als het contract te eenzijdig is, zal de potentiële nieuwe business partner een signaal krijgen over uw omgang met leveranciers; niet de beste manier om een relatie te beginnen met het bedrijf dat u vertrouwt om uw bedrijf te laten groeien.

Er zijn een aantal redenen waarom de Executive Search firma’s uw bedrijf kunnen helpen.

  1. Executive Search bureau’s zijn experts in een bepaalde discipline

Als eigenaar van het bedrijf bent u de expert in uw gekozen veld. Wanneer u besluit bepaalde taken te outsourcen, zoekt u dan een partner in wiens expertise u vertrouwt. Vaak zeggen eigenaren specifiek dat ze geen ervaring hebben met het inhuren van nieuwe executives voor hun team, waarna ze halverwege het process toch beslissen dat ze het zelf beter weten. Dit kan een search sterk negatief beïnvloeden. Als u een Quality Manager inhuurt voor een audit, stopt u ze toch ook niet halverwege om hun werk te corrigeren? Huur daarom de juiste business partner in en vertrouw op hun advies. Een goede business partner wil hetzelfde als u, een succesvol resultaat dat zorgt voor een positieve groei van uw bedrijf.

  1. Executive Search firma’s bieden oplossingen en niet alleen kandidaten

Samenwerken met een Executive Search bureau leidt vaak tot betere resultaten. Zij presenteren oplossingen voor uw problemen en ze willen u helpen slagen. Meesten kunnen ze oplossingen bieden die u niet eens hebt overwogen. Omdat zij kijken naar uw bedrijfsdoelen, en doorgronden wat uw bedrijf succesvol maakt kunnen zij een Executive Search afstemmen om de leider te krijgen die u verder brengt. Door uw problemen vanuit een andere invalshoek te bekijken kan een Executive Search bureau een betere service bieden.

  1. Executive Search bureau’s leiden u op

Goede business partners zorgen voor “the why behind the what” en leren hun cliënten wat ze anders kunnen doen om een beter resultaat te bereiken. De aandacht van het Executive Search bureau zal niet alleen liggen bij het vinden van een bepaald talent voor uw team, maar eerder op het identificeren van verbeterpunten in uw gehele wervingsproces; verbeteringen die kunnen worden gebruikt voor andere vacatures lang na het voltooien van de intitiële opdracht. Om dit te kunnen laten slagen moet uw bedrijf open staan om te leren en samen te werken om uw inhuurproces te verbeteren.

De relatie met uw Executive Search bureau moet een partnerschap zijn, waarin beide partijen werken naar een gemeenschappelijk doel om de relatie te verbeteren. Op de lange termijn creëert een solide relatie met uw executive search bedrijf een competitief voordeel voor uw bedrijf.

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search kan u helpen bij alle fasen van C-level recruitment. Van het opstellen van het functieprofiel, het bepalen van het inhuurproces tot het aanleveren van kandidaten. Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op

Comments are closed.