Wilt u het beste Executive talent? Stop dan met deze 4 dingen

Zorg ervoor dat u en uw team de beste Executive kandidaten een reden geven om ja te zeggen.

We bevinden ons opnieuw in een war for talent. We overleggen met onze klanten over hoe we het beste kunnen slagen in het Executive wervingsproces. Voor dit blog focussen we ons op de vier belangrijkste onderdelen.

nederland-affrecruitment-executive-search-talent-food-voedsel-operations

1. Verlies geen Executive talent aan inflexibiliteit

We hebben net samengewerkt met een klant die zo gefocust was op een exacte match tussen de kandidaat en het functieprofiel dat het hij grotere plaatje – het vinden van een kandidaat die het werk kan doen en de doelen voor de organisatie kan bereiken – uit het oog verloor. Het goede nieuws is dat AFF Recruitment & Executive Search verschillende Executives konden vinden die uit deze zeer gewenste niche kwamen. Het slechte nieuws is dat het bedrijf geen flexibiliteit bood op het gebied van werktijden. Op dit niveau zou het niet nodig moeten zijn voor een Directeur om zijn/haar rol effectief uit te kunnen voeren en om iedere dag van 9 tot 5 op kantoor te zijn. Als gevolg van deze rigide houding verloor het bedrijf zes sterke kandidaten voor de rol.

Een beetje flexibiliteit is belangrijk in elk wervingsproces. De markt veranderd constant, dus weiger niet om te werken met virtuele componenten en flexibele schema’s om te zorgen dat kandidaten niet elke dag 3 uur in de file hoeven te staan. Als de kandidaat de beste resultaten voor uw bedrijf kan behalen door om 10 uur op kantoor aanwezig te zijn is het belangrijk om dat bespreekbaar te houden.

2. Beweeg mensen snel door het wervingsproces en verwijder wegversperringen in interviews

Een andere klant verplichte een kandidaat voor een Executive rol om deel te nemen in 16 verschillende interviews, ondanks mijn negatieve advies rondom dit interview proces. Dit resulteerde in een Executive kandidaat doe zeer twijfelde over het besluitvormende vermogen van de organisatie en het uiteindelijke aanbod weigerde. Er is niets dat uw team gaat leren in interview nr. 12 dat ze niet al geleerd konden hebben in interview 4 wanneer ze de juiste vragen hadden gesteld. Wanneer u meerdere interviewrondes wilt houden met verschillende interviewers raden wij u aan om de hoogst geplaatste personen deel te laten nemen. Zorg voor interview teams van 2-3 personen per keer om de snelheid van het process te verhogen. Dit voorkomt dat de kandidaat de fundamentele vragen keer op keer moet beantwoorden, terwijl de ene persoon de vragen stelt kunnen de anderen actief luisteren en naderhand kunnen er verschillende perspectieven over de kandidaat vergeleken worden. Wanneer een Executive kandidaat meerdere interviews moet ondergaan die alleen een herhaling van zetten zijn toont dat gebrek aan voorbereiding van uw organisatie.

3. Train uw hiring managers in realistische verwachtingen

Wanneer uw team of uzelf geen vinger aan de pols houdt bij de arbeidsmarkt is het belangrijk dat u zich bewust bent van het concurrentievermogen van het Executive talent en hoe dit uw wensenlijstje beïnvloed. We raden niet aan dat u minder accepteert dan waar uw organisatie behoefte aan heeft in de Executive rol, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te scheppen voor de rol. Probeer van te voren consensus te krijgen over de zoektocht bij het Executive team, in plaats van dat te doen na het houden van verschillende gesprekken.

Hoewel het belangrijk is om goede samenwerking en buy-in te hebben in het wervingsproces moet u niet vergeten dat het inhuren van een Executive uiteindelijk de verantwoordelijkheid is van het Executive team. Ja, ze zouden hun nieuwe baas aardig moeten vinden, maar ze zouden geen stem moeten krijgen in het inhuurproces van die baas.

Stroomlijn uw wervingsproces zoveel mogelijk zonder in te boeten op grondigheid en due diligence. Onthoud dat het doel voor Executive talent en het inhurende bedrijf altijd is om een 50/50 samenwerking voor success te creëren. Geef het beste toptalent een reden om ja tegen uw uitdaging te zeggen.

Laat AFF u helpen

AFF Recruitment & Executive Search kan u helpen bij alle fasen van Executive Search en recruitment. Van het opstellen van het functieprofiel, het bepalen van het inhuurproces tot het aanleveren van kandidaten. Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op.

Comments are closed.