Hoe vind je het beste executive search bureau voor jouw search?

Het beste Executive Search bureau

Een vacature voor een directeur is vaak een ingrijpende situatie voor het bedrijf. Het vertrek van een zittende of een interim Algemeen Directeur luidt vaak een nieuwe strategie aan voor het bedrijf en het is dan ook van groot belang dat de werving en selectie voor de directiefunctie goed gedaan wordt. De keuze om met een headhunter te gaan werken is dan ook snel gemaakt. Maar welk executive search bureau past het beste bij jullie uitdaging?

Vakgebied: niche speler vs. generalist

Om te zien wat voor managementfuncties of directie vacatures een recruitment bureau voor je kan invullen is het belangrijk om te kijken op welk vakgebied zij zich richten. Wat voor management vacatures staan er momenteel op hun website? Richten zij zich op bepaalde functietitels? En hebben zij kennis van de markt waarin jouw bedrijf zich begeeft? Wanneer een bedrijf in de food een nieuwe Algemeen Directeur zoekt kan een niche speler in de voedingsindustrie ervaring hebben met soortgelijke rollen. Met een groot netwerk in de sector heeft het executive search bureau een grotere kans op succes in de zoektocht naar een nieuwe directeur.

Track record: Algemeen Directeur vacatures

Los van kennis van het vakgebied kan je gemakkelijk zien of het search bureau meerdere executive vacatures open heeft staan. Heeft het bureau eerder een vacature voor een algemeen directeur succesvol ingevuld? Wat speelde er bij die bedrijven? Vraag ook altijd hoe een headhunter naar het wervingsproces kijkt.

Stijl: de headhunter als consultant

Hoe benaderd de consultant de markt voor jullie? Als Executive Search Consultant ben je het visitekaartje voor je klant en de stijl van de headhunter zet de toon voor het proces. Ook kan je aan een search bureau vragen om het sollicitatieproces te ontwerpen of assessment bureau's aan te bevelen. Onthoud dat het bureau er is om vragen aan te stellen en jullie te helpen om het beste talent binnen te halen.

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search heeft tot doel kandidaten en klanten op de meest open en transparante wijze bij te staan bij de zoektocht naar specialisten op het gebied van General Management binnen de voedingsmiddelen-, diervoeder- en agri-industrie in Nederland.

Contacteer ons vandaag om onze kennis van de sector voor u aan het werk te zetten.

Comments are closed.