6 tips voor succes in je Executive Search jobhunt

De meeste mensen hebben nooit geleerd hoe ze het beste kunnen zoeken naar een directiefunctie, tenzij ze deze inzichten hebben gekregen door met een Executive Carriere Coach te werken. Onderzoek toont aan dat de gemiddelde manager 4 jaar lang in een bepaalde baan blijft zitten – en in de loop van een carrière maar liefst 12-15 banen heeft.

Je kunt gedijen op variatie en verandering in je carrière. Maar niemand houdt ervan om te lang te blijven hangen on de onduidelijkheid die houdt bij het overstappen naar een nieuwe baan of loopbaanrichting. Hier zijn enkele tips om richting te geven aan de zoektocht naar een nieuwe baan als Director of op directieniveau.

1. Start je zoektocht met een duidelijk doel. Neem de tijd om na te denken op wat voor soort baan je je gaat richten. In welke functie, branche en uitdagingen ben je geïnteresseerd? Voor welke specifieke bedrijven zou je willen werken? Als je ideale baan beschikbaar was, hoe zou je die dan omschrijven?

2. Neem de tijd om je job search te organiseren. Teken een strategie uit en gebruik dit plan om een lijst met activiteiten op te stellen (dagelijks, wekelijks) die je leiden naar je uiteindelijke doel.

3. Besteed voldoende tijd aan je zoektocht naar je volgende baan. Hoe meer tijd en energie je stopt in je zoektocht en hoe actiever je netwerkt, des te sneller zal je een baan op executive niveau vinden.

4. Erken dat je motivatie zal toenemen en afnemen gebaseerd op het succes (of uitblijven hiervan) dat je hebt in je job search. Beloon jezelf daarom regelmatig voor inspanning, niet voor resultaten en blijf in gedachten houden dat een succesvolle match met een bedrijf van twee kanten moet komen.

5. Zoek steun in je omgeving. Het zoeken naar een nieuwe baan doe je nooit alleen. Vraag familie en vrienden om je te ondersteunen, wordt lid van een netwerkclub, gebruik diensten die worden aangeboden voor een goed Executive Search bureau of huur een coach in. Samen kom je tot nieuwe inzichten.

6. Overweeg te verhuizen als het lastig is om een baan te vinden in je omgeving. Wanneer je een baan zoekt op een bepaald niveau kom je onvermijdelijk het probleem van de piramide tegen: er zijn nu eenmaal minder functies aan de top. Wanneer er in jouw regio (te) weinig bedrijven zitten in de sector die je zoekt, of van een interessante schaalgrootte kan het goed zijn om verder in Nederland of in Europa te gaan kijken.

Neem nu contact op

Meer weten over onze vacatures op management of directieniveau? Of wil je werken met onze excellente Executive Coach? Neem dan nu contact op!

Kimberley Pérukel
Managing Partner
AFF Recruitment

Comments are closed.