5 regels voor het binnenhalen van de beste Plant Managers en Operations Managers

Wanneer er een vacature voor een Plant Manager of een Operations Manager open valt bij een bedrijf is er meestal iets aan de hand. De vorige Plant Manager heeft een nieuwe baan buiten het bedrijf, iemand is uitgevallen en in het gunstigste geval groeit de Operations Manager intern door. Wanneer er intern geen opvolger is begint het moeilijke recruitment proces van het aantrekken van de nieuwe Plant Manager. Maar hoe krijg je de best beschikbare Plant of Operations Manager geïnteresseerd in de positie bij jouw bedrijf?

Het is belangrijk om te weten wat een Plant Manager aantrekt in een nieuwe uitdaging. Wat wil hij of zij nou echt in een baan. Laten we beginnen met het uitgangspunt te schetsen: het is een candidate driven market op dit moment. De poule van talent op het gebied van Operations staat onder druk. Alle leidinggevenden op fabrieken hebben een goede baan die zij niet zo maar zullen verlaten. Wil je kandidaten toch motiveren de sap te maken? Hier zijn mijn vijf kwaliteiten die een top Plant Manager zoekt in een nieuwe baan tijdens zijn of haar carrière.

1. Mogelijkheden in plaats van geld. Mijn ervaring is dat de minder getalenteerde en gemotiveerde Plant Managers zich richten op geld. Zij geven een zeer gedetailleerde lijst met salariseisen door, tot aan welke auto ze willen rijden en welke maandelijkse compensaties ze willen ontvangen. Begrijp me niet verkeerd: compensatie is een belangrijk onderdeel van het gehele pakket dat je biedt aan een nieuwe werknemer, maar de beste Plant Managers zien vooral de mogelijkheid die je ze biedt.
2. Compensatie boven de marktprijs. Hoewel geld niet de belangrijkste factor is, moet de hypotheek toch betaalt worden. Iedereen die zegt dat geld geen factor speelt heeft er waarschijnlijk te weinig van. De beste Operations professionals werken voor bedrijven die boven de marktprijs betalen. Niet de exacte marktkoers of daaronder, maar boven het marktpercentage. Als jouw bedrijf standaard aanbiedingen doet die onder de waarde van de professional op de markt liggen, zal het onmogelijk zijn om goede mensen aan te nemen.
3. Aantrekkelijke, veelbelovende bedrijven met een toekomst. Als we eerlijk zijn dan weten we allemaal dat sommige bedrijven en industrieën als raketschepen richting de toekomst gaan, terwijl anderen op de glibberige helling naar beneden glijden. De beste leidinggevenden willen zich verbinden aan de raketten van deze wereld en niet werken voor financieel noodlijdende en slecht beheerde bedrijven. De uitzondering op de regel is natuurlijk wanneer er een turnaround gemaakt kan worden - al is het dan nodig dat het bedrijf niet slecht gemanaged wordt en er voldoende geïnvesteerd kan worden.
4. Ze waarderen relaties. De beste managers in manufacturing werken met en waarderen relaties. Zij zitten niet thuis op de bank en steken geen tijd in het bekijken van online advertenties. Wie wil er werken voor een bedrijf dat werkt met een advertentie van 100 euro op Monsterboard om een executive met een salaris tussen de 100.000 - 150.000 euro in te huren? De beste banen komen via professionele relaties en Executive recruiters.
5. Bedrijven met een goed recruitment/aanname proces. Het is absoluut noodzakelijk dat je als bedrijf tijdens het interview proces kandidaten met respect en hoffelijkheid behandelt. In deze krappe markt voor talent moet HR behendig en beslissend zijn. Topkandidaten krijgen vaak meerdere aanbiedingen, dus as het twee of drie maanden duurt om de knoop door te hakken of het aanbod neer te leggen zal het moeilijk zijn talent vast te houden. En wanneer e kandidaten slecht behandeld zal het snel bekend worden binnen de industrie dat je geen prettige (potentiële) werkgever bent.

Wat wij doen voor u

AFF Recruitment & Executive Search heeft tot doel kandidaten en klanten op de meest open en transparante wijze bij te staan bij de zoektocht naar specialisten op het gebied van Operations/Plant Management en General Management binnen de voedingsmiddelen-, diervoeder- en agri-industrie in Nederland.

Contacteer ons vandaag om onze kennis van de sector voor u aan het werk te zetten.

Comments are closed.